Ackerbonus
Differenzierte Bewertung der Leistung von Ackerbohnen, Erbsen, Lupinen und Soja in der Versorgung der Böden mit organischer Substanz
Herausforderung
- Designing sustainable crop rotations requires detailed knowledge of nutrient flows
- Little is known about legumes´ roots depth and biomass under field conditions
Geplante Innovation und Zielsetzung
- Systematic review on the role of legumes on soil organic carbon sequestration
- Set-up experimental plots with various legume genotypes and treatments (winter, summer, non-nodulating, inoculated)
- Study C and N inputs and outputs in organic legume-wheat rotations from contrasting soil types
Durchführung
Hauptverantwortliche (Lead Partner) und Operationelle Gruppe
Forschungsring e.V.
Dr. Christopher Brock
Justus Liebig Universität Gießen Professur für Ökologischen Landbau
Prof. Dr. Andreas Gattinger
Ferdinando Binacchi
Dr. Franz Schulz
Lucas Knebl (Forschungsring e.V.)
Laufzeit des Projekte
01.03.2019 bis 28.02.2022
Finanzierung