Promotionsstudentin
Friederike Elsner Tel.: 0251- 83 65482 |
Promotion
- Promotionsthema: The role of initiatives and their human actors in sustainability transitions of food systems
- Promotionsbetreuung: Prof. Dr. Carola Strassner (FH Münster), Prof. Dr. Christian Herzig
Publikationen
- Elsner F, Herzig C and Strassner C, 2023, Agri-food systems in sustainability transition: a systematic literature review on recent developments on the use of the multi-level perspective. Front. Sustain. Food Syst. 7:1207476. doi: 10.3389/fsufs.2023.1207476
- Elsner, F.; Matthiessen, L.E. et al., 2023, Identifying Future Study Designs for Mental Health and Social Wellbeing Associated with Diets of a Cohort Living in Eco-Regions: Findings from the INSUM Expert Workshop. Int. J. Environ. Res. Public Health 20, 669.
Forschungsprojekte
- Organic agro-food systems as models for sustainable food systems in Europe and Northern Africa (SysOrg)
- Indicators for assessment of health effects of consumption of sustainable, organic school meals in Ecoregions (INSUM)
Lebenslauf
- Seit 2021: Wissenschaftliche Mitarbeiterin am Fachbereich Oecotrophologie - Facility Management, FH Münster
- 2018-21: Masterstudium (M.Sc.) Nachhaltige Dienstleistungs- und Ernährungswirtschaft, FH Münster University of Applied Sciences
- 2015-18: Bachelorstudium am Fachbereich Oecotrophologie der HS Niederrhein University of Applied Sciences
Sonstige Aktivitäten
- Seit 2022: Mitglied bei Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE) und Mitglied im Berufsverband Oecotrophologie e. V. (VDOE)
- 2021: Scout Ausbruchsmanagement im Zuge der Covid-19 Pandemie, Robert-Koch Institut
- 2020: Masterarbeit und Praxissemester in nachhaltiger Forschung und Entwicklung, Qualitäts- und Produktmanagement, Arche Naturprodukte GmbH
- 2018: Praxissemester in der Flavour Task Force, Silesia Gerhard Hanke GmbH und Co. KK