Madita Zöller-Cannito
Research interests
- food cultures
- social and cultural relevance of drinking water (bottled as well as tap water)
- sociology of emotions
- food and social media
Contributions to scientific meetings, workshops or congresses
Madita Zöller-Cannito (2021) Tap Water Standards: A Qualitative Study On The Influence Of Stakeholder Evaluations. Contribution to the 15th conference of the European Sociological Association: Sociological Knowledges for Alternative Futures. 31. August - 3. September 2021, Barcelona, Spain.
Madita Zöller-Cannito (2021) Rekommunalisierung von Leitungswasser: Bedürfnisorientierung im lokalen Ernährungssystem. Beitrag zur Tagung: Gut versorgt aus der Region? Potentiale und Herausforderungen für Bedürfnisorientierung in regionalen Ernährungssystemen an der Justus-Liebig-Universität Giessen. Digitale Tagung am 23. und 24. Juli 2021.
Madita Zöller-Cannito and Stefan Wahlen (2020) Water: simulation and singularity in social practices. Midterm meeting of the research network for sociology of consumption of the european sociological association: Citizenship and Consumption – All-powerful, all-powerless? Oslo Metropolitan University. Virtual meeting 26. - 29. August 2020.
Curriculum Vitae
since 12/2019
|
Research associate at the chair of food sociology at Giessen University |
06/2018-12/2019
|
Social scientist in the project Museum 4Punkt0, Carnival Museum Schloss Langenstein e.V. |
10/2014-04/2017 |
M.A. at University of Giessen: Societies and Cultures of Modernity M.A. Thesis: Social Sources of Euphoria and Depression
|
10/2011-11/2014 | B.A. at University of Giessen: Social Sciences B.A. thesis: Partner search on the Internet: sociological perspectives on actors |
Publications
Coskun, Besgül; Madita, Zöller (2017): Wasserkonsum – Eine empirische Studie zu Geschmack, Qualität und Preis von Wasser, (S. 65-91). In: Willems, Herbert (Hg.): Die Wasser der Gesellschaft. Zur Einführung in eine Soziologie des Trinkwassers. Wiesbaden, Springer VS. https://doi.org/10.1007/978-3-658-17703-4_2